enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Hafif Yağmurlu
6°C
Van
6°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
8°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
6°C
Cuma Çok Bulutlu
6°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C

Rusya’dan Hazar Denizi’nde tatbikat

Rusya Savunma Bakanlığı Rus donanmasının Hazar Denizi’nde askeri tatbikata başladığını duyurdu.

Rusya’dan Hazar Denizi’nde tatbikat
A+
A-

Rusya Savunma Bakanlığı Rus donanmasının Hazar Denizi’nde askeri tatbikata başladığını duyurdu. TASS’ın haberine göre Abşeron Yarımadası’nın kuzeyinde icra edilen tatbikata 6 savaş gemisi, 7 uçak ve yaklaşık 400 asker katılıyor.

Tatbikata katılan dört Rus savaş gemisi Kalibr seyir füzeleri taşıyor. Dağıstan ve Tataristan adlı hücumbotların, Ugliç ve Veliki Ustyug korvetlerinin tatbikat kapsamında atış talimi yapacağı ve çeşitli hedefleri top ve füze ile vuracağı açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı tatbikatın “Hazar Denizi’ne kıyısı olan ülkelerin ekonomik faaliyetlerine yönelik tehdit içermediği ve ekonomik faaliyetleri kısıtlayıcı nitelikte olmadığını” açıkladı. Tatbikatın ana hedefleri arasında “denizdeki ekonomik faaliyetlerin korunması ve savunulması” ile “yasa dışı silahlı grupların etkisiz hale getirilmesi” sayıldı.

Rus Interfax haber ajansının konuyla ilgili haberinde ise eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Viktor Kravçenko’nun sözlerine yer verildi. Kravçenko Rusya’nın Hazar Denizi’ndeki tatbikatla “bölgede stratejik çıkarları olduğunu göstermek istediği” yorumunu yaptı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.