enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Hafif Yağmurlu
6°C
Van
6°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
8°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
6°C
Cuma Çok Bulutlu
6°C
Cumartesi Çok Bulutlu
6°C

Meksika Devlet Başkanı Obrador Covid-19 aşısı yaptırmaya hazır olduğunu açıkladı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının ülkesinde hazır olduğunda halkı teşvik etmek için …

Meksika Devlet Başkanı Obrador Covid-19 aşısı yaptırmaya hazır olduğunu açıkladı
A+
A-

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısının ülkesinde hazır olduğunda halkı teşvik etmek için kendisinin de Covid-19 aşısı olacağını bildirdi.

Lopez Obrador, Ulusal Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında, virüse en çok maruz kalan insanlarda bulunan birtakım kronik hastalıkların kendisinde de belirtiler göstermesi durumunda Covid-19 aşısı yaptırmak istediğini belirtti.

Aşının aralık ayında ülkede hazır olabileceğine işaret eden Lopez Obrador, “İnsanlara aşı olmak zorunda olduğumuzu teşvik için elbette aşı olurum.” ifadesini kullandı.

Meksika 321 milyon dolarlık Covid-19 aşısı siparişi vermişti
Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, Devlet Başkanı Obrador’un İngiltere’den “AstraZeneca”, ABD’den “Pfizer” ve Çin’den “CanSino Biologics” ile 146 milyon dozluk Covid-19 aşısı satın alma anlaşması imzaladığını duyurmuştu.

Corona virüs aşısının bulunması durumunda Meksika hükümeti, 2021’in sonuna kadar 116 milyon kişiye corona virüs aşısı yapmayı planlıyor.

Meksika 85 bin 285 ile dünyada Covid-19 kaynaklı en fazla ölümün gerçekleştiği 4’üncü ülke olurken, vaka sayısında ise 834 bin 910 ile 9’uncu sırada yer alıyor.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.