enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van
Hafif Yağmurlu
6°C
Van
6°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
8°C
Perşembe Çok Bulutlu
7°C
Cuma Çok Bulutlu
6°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C

Yayın İlkeleri

Tuşba Haber tarafından üretilen ve www.tusbahaber.com adresinde yayınlanan yazılı ve görüntülü haberlerin ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır.

Tuşba Haber‘in onayı olmadan, fotoğraflarının kullanılması,  haberin tamamının veya bir kısmının kopyalanması ve başka yerlerde kullanılması yasaktır.

Telif Hakkı

Tuşba Haber‘nin ürettiği tüm haberlerin hakları saklıdır. Tuşba Haber‘in önceden yazılı onayı olmadan, Tuşba Haber‘in haber içeriğinin ve fotoğraflarının kopyalanması, yeniden yayınlanması veya yeniden dağıtılması yasaktır.

Link Yapılamaz

Tuşba Haber‘nin web sayfasına kendi logosu altında dahi olsa link yapılamaz. Başka bir site logosu altında link yapılması ise kesinlikle yasaktır. Tuşba Haber bunu ihlal eden siteler için her türlü hukuki girişimde bulunma hakkını elinde saklı tutmaktadır.

Yeni Basın Kanunu’nun İlgili Hükümleri:

TBMM’de 9 Haziran 2004 tarihinde kabul edilen 5187 sayılı Basın Kanunu, yukarıda söz edilen yasaklara uymayanlara ağır cezalar getirmektedir. Basın Kanunu’nun Yeniden Yayıma ilişkin yasak ve bu yasaklara uymayanlar için öngörülen cezaları düzenleyen 24. Maddesi şöyledir:

MADDE 24. – Bir süreli yayında yayımlanmış haber, yazı ve resimleri kaynak göstermeksizin yeniden yayımlayanlar beşmilyar liradan onmilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar.

Bu eserleri, yeniden yayım hakkı saklı tutulmuş olmasına rağmen, süreli yayın sahibinin izni olmadan yeniden yayımlayanlar yirmimilyar liradan kırkmilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar.”

Ayrıca Basın Kanunu’nun 27. maddesi ile “Basılmış eserler yoluyla işlenen veya bu Kanunda öngörülen diğer suçlara ilişkin davalar acele işlerden sayılır” hükmü getirilmiştir.

Tuşba Haber, yukarıda açıkça vurgulanan yasaklara uymayanlar hakkında, Basın Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca her türlü hukuki girişimde bulunma hakkını elinde saklı tutmaktadır.